Search This Blog

Wednesday, August 19, 2009

risiko.

tau apa yang jadi kat aku arini???

1st.. aku p laminate lesen org tp tak letak gambar.. adeh..

2nd... customer nya baki rm2 tapi aku p bagi rm2o.. bahaya... bahaya... lalai sungguh!

tu la.. kalu nak ikutkan, keja aku ni byk jugak risiko nyer.. walaupon hanya kerani cikai saja tp risiko tu ttp ada. org cakap risiko dimana-mana.

setiap urusniaga yang aku lakukan akan dipantau oleh penyelia.. ha.. contoh nak buat tukar nama tu sume kena mintak ID penyelia tuh..

kalau la in case jadi mcm situasi aku yang 1st tu.. aku bule disoal siasat. setiap urusniaga yang terbatal akan direkod oleh penyelia. kalu dlm sbln tu ada dlm 10 urusniaga yang terbatal.. ha.. aku kena bagi surat tunjuk sebab.. ha.. tak pasal2 aku kena p mengadap pengarah gara2 buat renew road tax silap.

utk situasi yang ke2 tu... risiko jugak sbb kalu duet short ha.. pandai2 la bayanq sendiri. termasukla kalu aku terima duet palsu. kalu di kesan oleh unit akaun.. mmg la kena bayaq.
kalu puluh2 takpa.. kalu ratus2.. tersedak jugak la jawabnya... hehe..

paling byk duet aku penah short ada la dlm rm70... duet dikhurtiri palsu tu adala aritu note rm100. sume ni sbb duet tu baru lagi.. ketas dia mcm len sikit. so unit akaun ingat duet palsu. last2 g tny bank.. bank ckp duet betol.. hehe.. alhamdulillah..

2 comments:

Monkey D Luffy said...

ko kerja JPJ ler ni?

tak pun pejabat pos

hehe

IdAcOmEL said...

munirah keje JPJ kan..?? hehehe..keje bagus2 ye munirah.. jgn lalai dan cuai..nti kena ptg gaji